Tomorrow

Haasje Over

Ready: 2018

Haasje Over

Ready: 2018

Het Skatepark op Strijp-S, bestaande uit het 040BMXpark en Area51, wordt niet gesloopt maar er wordt een nieuw gebouw overheen gebouwd.


Het casco van het Skatepark wordt momenteel flink opgeknapt zodat het voor de toekomstige activiteiten geschikt blijft. In het gebouw hebben vier groepen de ruimte hun activiteiten uit te voeren; De skaters van AreaFiftyOne, BMX'ers van 040BMXpark, Rugged Studio en EMOVES. 


Het gebouw dat over de Skatehal gebouw wordt heeft de werktitel Haasje Over en wordt uitgevoerd in industrieel staal. Jack Hock van Sint Trudo hoopt dat vanaf tweede kwartaal 2017 kan worden gestart met de bouw.

SPACE-S

Ready: eind 2016 / begin 2017

SPACE-S

Ready: eind 2016 / begin 2017

Create your own SPACE-S! Zo begonnen Woonbedrijf en Vestide deze bijzondere buurt eind 2012. Met een leeg veld tussen de Torenallee en het NatLab. En de vraag aan toekomstige bewoners: hoe wil jij hier wonen?

 

Honderden mensen grepen deze kans en sloten zich aan bij SPACE-S. Zij maakten het DNA van de nieuwe buurt en ontwierpen de gebouwen, woningen, hofjes en gemeenschappelijke ruimtes. Ook het beheer richten zij zelf in. Het resultaat is een woonwijk die écht van de bewoners zelf is. Waar studenten, gezinnen, ouderen en ondernemers naast elkaar wonen. Waar de 402 woningen uiteenlopen van appartementen, lofts, studentenstudio’s en studentenkamers tot woon-werkcombinaties en woningen voor begeleid wonen.

 

De bouw is in volle gang. De eerste bewoners krijgen eind 2016 de sleutel, de laatste woningen zijn in het voorjaar van 2017 klaar. En… je kunt nog steeds meedoen!

NEW STAGE-S

Ready: 2018

NEW STAGE-S

Ready: 2018

NEW STAGE-S is het gebiedsconcept waarmee de grondstook langs het spoor op Strijp-S wordt ontwikkeld. Vernieuwende woon- en werkconcepten zullen hier ontwikkeld worden.

CO OFFICE-S

CO OFFICE-S

CO OFFICE-S is de naam voor het initiatief Collectief Zakelijk Opdrachtgeverschap, CZO. Dit is een initiatief waarbij ondernemers de kans krijgen om in een collectief hun droomkantoor op Strijp-S te ontwikkelen, bouwen en er eigenaar van te worden.

Chinees Paviljoen

Ready: uitgesteld

Chinees Paviljoen

Ready: uitgesteld

Al bijna 30 jaar onderhoudt Eindhoven een zusterband met de Chinese stad Nanjing. Om de zusterband te onderstrepen schonk de gemeente Eindhoven een Friendship Park aan Nanjing. Als dank schonk Nanjing Eindhoven een Chinees Paviljoen en dat komt op Strijp‑S.

 

Chinese architecten werken nu met de gemeente Nanjing aan het ontwerp. De bouw staat gepland op het stuk grond tegenover het Videolab en wat nu nog in gebruik is als parkeerterrein. 

 

In het paviljoen komt in ieder geval een theehuis, een belangrijke ontmoetingsplek in de Chinese cultuur. De Eindhovense Chinese gemeenschap heeft veel belangstelling om hun cultuur in het paviljoen te ontsluiten.

BLOK63

Ready: medio 2017

BLOK63

Ready: medio 2017

De hotspot voor creativiteit en ontspanning vind je op het Philipsterrein in Eindhoven. Wil je wonen middenin de dynamiek van Strijp-S? Kies dan voor je eigen loft in Blok 63. Industrieel, hip en me tde gemakken van nieuwbouw. Ga naar buiten, ontmoet je buren en maak er samen jullie plek van. Wie ga jij ontmoeten?

Filter Categories