Strijp-S Stories


Dwaal met de Strijp-S Stories audiotour over het voormalige Philips-terrein en hoor de spannendste verhalen over heden en verleden van Strijp-S, waar innovatie altijd al de leidraad was.

Strijp-S Stories Audiotour


Leer alles over de vrije geesten van het NatLab; wat er bruist en borrelt bij de jonge creatieven die zich verschuilen achter de gevels waar vroeger nog de dvd-speler werd ontwikkeld en hoor verhalen over papegaaien in tv-studio’s en de eerste elektronische muziek van Kid Baltan die dance-dj’s van nu nog altijd inspireert. En wat te denken van ’slimme’ vloeren en lantaarnpalen in de vorm van drones? Via de Strijp-S Stories audiotour hoor je het hele verhaal van Strijp-S, verteld door de betrokkenen zelf. De audiotour start bij de portiersloge en duurt ongeveer een uur. De app wijst je de weg. De verhalen zijn ook los van elkaar te beluisteren.

Strijp-S Stories maakt onderdeel uit van de bestaande gratis Strijp-S app die gratis te downloaden is via iStore en Google Play. Vergeet niet je koptelefoon mee te nemen!

Strijp-S Stories is een initiatief van journalistencollectief Bureau Boven en is tot stand gekomen met hulp van Park Strijp Beheer, Cultuurfonds Strijp-S, VSB Fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en Philips. Met muziek en voice-over van Bram Kniest (St. Tropez, Go Back to the Zoo).

0. Intro

1. Verboden Stad

2. Philips in de oorlog

3. Het Wonderlab

4. Mannetje van de radio

5. De Nieuwe Stad

6. Kid Baltan

7. De eerste tv uitzending

8. Wonen

9. Vrije geesten in het Natlab

10. Licht

Download de app